WORKSHOPS

Kom naar de Lindenhoff Fine Food Farm op 23 en 24 september en volg een workshop en upgrade jouw kennis en skills! 

UITBENEN BAAMBRUGS BIG

In deze workshop kunt u zelf aan de slag gaan met het Baambrugs big! Het Baambrugs Big is een big dat leeft in de open lucht op stro waarin het lekker kan wroeten en kwispelen met hun staart. Het krijgt groenten en fruit uit de open tuin, granen en eikels. Het Baambrugs Big groeit op in de Baambrugge en omstreken en is een culinaire delicatesse vanwege de jonge en smaakvolle karaktereigenschappen van het vlees. Het vlees is rosé van kleur doordat het goed haar sappen vasthoudt.

Tijdens de één uur durende workshop zal slager Remco van boerderij Lindenhoff je alles vertellen over het Baambrugs Big; verschillen in soorten varkensvlees, het rijpingsproces van het vlees, de anatomie van het varken en hoe je een varken uitbeent van kop tot staart. Remco van der Mijl is opgegroeid in een slagersgezin en werkt al jaren bij Lindenhoff, waar hij vol passie zijn vakmanschap uitoefent. Remco beheerst de oude ambacht van het uitbenen en draagt zijn kennis graag over. Remco gaat een uitgebreide demonstratie geven. Daarna mag je zelf aan de slag met het Baambrugs Big en je krijgt een stuk varkensvlees mee naar huis! Dit is uw kans om alles te weten te komen over het Baambrugs big.

Schrijf je nu hier in voor de workshop!

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. Bestel zo snel mogelijk uw kaarten voor deze workshop! 

LET OP: U kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 23 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

KAASPROEVERIJ

Tijdens Lindenhoff Fine Food Farm neemt onze gepassioneerde kaasmeester Evert u mee op ontdekkingsreis langs 8 bijzondere Nederlandse kazen. Proef, luister, ontdek, leer en proef nog meer tijdens deze workshop!

Onze “Goudse kaas”-traditie bestaat al eeuwen en het maken van de kaas werd doorgeven van moeder op dochter. Maar in het Nederland van nu, is er een nieuwe generatie kaasmakers. Zij hebben zich toegelegd op het ontwikkelen en maken van andere type kazen, zoals; verse-/witte korst-/rode korst-/blauwe-/ Alpen -stijl kazen. Evert gaat u meer vertellen over de passie en het vakmanschap van deze kaasmakers tijdens de één uur durende kaasworkshop. Naast het volop proeven van 8 verschillende bijzondere Nederlandse kazen, vertelt hij alles of de herkomst van de kazen, over het proces van kaasmaken en natuurlijk over de mooiste smaakcombinaties. Wanneer u kennis is bijgespijkerd over het proces van kaasmaken – en u de pure passie van Nederlandse kaasmakers heeft geproefd in de kazen, krijgt u nog een mooie stukje kaas mee naar huis om hier nog van na te genieten.

Schrijf je hier in voor de kaasproeverij met Evert

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. Bestel zo snel mogelijk uw kaarten voor deze workshop!

LET OP: U kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 23 september of 24 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
WORST MAKEN

Worst wordt overal ter wereld gegeten. Niet alleen van het varken, maar ook van wild, rund, lam en gevogelte. Wij werken vrijwel alleen met varken, maar maken ook uitzonderingen. De afgelopen jaren probeerden we van alles uit en hebben nu een breed bestand aan verse worsten.

Tijdens de workshop van Brandt&Levie brengen de mannen alle fijne kneepjes van het vak bij om vervolgens zelf aan de slag te kunnen. Na ontvangst vertellen ze meer over hun doel: het maken van culinaire worst van goed gehouden Nederlands varken om mensen te inspireren beter vlees te eten. Daarna is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken! In kleine groepen ga je aan de slag met het bedenken en maken van je eigen receptuur worst. Het vlees van goed gehouden Nederlands varkens wordt gemalen op een grove maling en de kruiden verzamel je zelf bij elkaar. Iedereen krijgt de 6 zelfgemaakte worsten mee naar huis. Gedurende de workshop is er uiteraard genoeg te proeven en te leren en te beleven!

Schrijf je hier in voor de workshop worst maken met Brandt&Levie

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. Bestel zo snel mogelijk uw kaarten voor deze workshop!

LET OP: U kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 24 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

FOODFOTOGRAFIE MET FOOD BANDITS

Food Bandits bestaat uit Suus (stylist en blogger) en Johann (fotograaf en docent scheikunde) en teckel Moos. Ze geven workshops over fotografie, styling en social media en we werken in opdracht voor webshops en bedrijven. Food Bandits is ongeveer 4 jaar geleden ontstaan uit de liefde voor het delen van dingen waar zij blij van worden en aangezien ze veel over eten praten was het al snel duidelijk dat het een foodblog moest worden. De twee zijn sterren in Foodstyling. Bij het zien van de foto’s en de recepten krijg je meteen zin om te eten. Het werk van Food Bandits is te zien in onder andere de Amerikaanse Vogue, Jamie Oliver Magazine, Elle Eten en Allerhande. Een perfect koppel die ook samen hun eerste kookboek hebben uitgebracht genaamd: Good Morning!

Suus van Food Bandits gaat jullie op zaterdag 23 september op de Lindenhoff Fine Food Farm van alles leren over foodfotografie, productfotografie en hoe je mooie foto’s met je mobiel kan maken. Bij Food Bandits houden ze van lichte fotografie, minimalistisch maar toch warm en uitnodigend.

Wat betekenen al die knopjes op je camera nu eigenlijk? En hoe maak je een mooie foodfoto? Deze twee uur durende workshop zal beginnen met de basistechnieken en theorie over ISO (wat doet dit nou eigenlijk?), belichting en foodstyling. Hoe maak je een visueel concept en hoe leg je deze zo aantrekkelijk mogelijk vast? Onder leiding van Suus ga je ook aan de slag om de kennis en tips in praktijk te brengen. Neem dus vooral naast je mobiel ook jouw eigen camera mee om de fijne knijpjes te leren om de mooiste foto’s van eten te maken! Er zullen volop producten van de boerderij aanwezig voor foto’s op de fotogenieke locatie van Piet Jonker!  Wil je alles leren over fotografie en styling? Kom dan de workshop volgen!

Schrijf je hier in voor de Foodfotografie cursus met Food Bandits

Zaterdag 23 september van 10.30 – 12.30

Zaterdag 23 september van 13:30 – 15:30

Zaterdag 24 september van 16:00 – 18:00

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. Bestel zo snel mogelijk uw kaarten voor deze workshop! Voor een goede dynamiek tijdens de workshop zijn er minimaal 10 deelnemers nodig. 

LET OP: U kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 23 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhof Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
UITBENEN KAMPER LAM

In deze workshop kunt u zelf aan de slag gaan met het Kamper Lam! De schapenboerderij van Rene Schrama bevindt zich deels in Baambrugge, en deels in Amsterdam Zuid-Oost. Op zijn boerderij houdt boer Rene ongeveer 250 schapen en lammeren. De dieren leven voornamelijk buiten in de weilanden en krijgen de beste, natuurlijke voeding. Het Kamperlam is een kruising tussen Texelaar( 75%) en Swifter(25%). De Texelaar staat bekend als een ras met veel vlees op het karkas, terwijl de Swifter als slowfoodras vooral bekend staat om de mooie smaak en de mooie vetbedekking. Dit lam heeft de typische karakteristieken van jong, Hollands lamsvlees.

Tijdens de één uur durende workshop zal slager Remco van boerderij Lindenhoff je alles vertellen over het Kamper Lam; verschillen in soorten lamsvlees, het rijpingsproces van het vlees, de anatomie van het lam en hoe je een lam uitbeent van kop tot staart. Remco van der Mijl is opgegroeid in een slagersgezin en werkt al jaren bij Lindenhoff, waar hij vol passie zijn vakmanschap uitoefent. Remco beheerst de oude ambacht van het uitbenen en draagt zijn kennis graag over. Remco gaat een uitgebreide demonstratie geven. Daarna mag je zelf aan de slag met het Kamper Lam en je krijgt een stuk lamsvlees mee naar huis!

Schrijf je nu hier in voor de workshop!

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. Bestel zo snel mogelijk uw kaarten voor deze workshop! 

LET OP: U kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 23 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

THEEPROEVERIJ

Theesommelier Kiona Malinka, reist in haar eentje naar de verschillende theelanden om diep in de bergen de lekkerste theeblaadjes te vinden, direct bij de boeren. Rijdend in een jeep spot ze overal prachtig afgelegen teafarms en slaapt ze soms dagen in het schuurtje van de boer. Dit om te leren over alle processen die de boeren uitvoeren voordat de thee bij ons in het kopje komt. Elke thee smaakt weer totaal anders.

In een half uur nemen we je mee over de hele wereld! Tijdens deze proeverij zetten we alle hoofdsoorten thee (zwart, wit, groen, oolong) en proeven we de verschillen met elkaar! Omdat Crusio Thee niet geparfumeerd of geblend is heeft de proever de kans om de thee recht van de plantage te proeven om zo ook even dichtbij de boeren te komen. De thee die op de de proeftafel staat is hooguit een paar maanden geleden geplukt en dus kraakvers! Een goede kans voor de theeleuten om zich de verdiepen in deze heerlijke warme drank.

Schrijf je hier in voor de theeproeverij met Crusio

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. Bestel zo snel mogelijk uw kaarten voor deze workshop! 

LET OP: U kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 23 of 24 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
GEVOGELTE PLUKKEN

Pieter van Meel groeide op in de polder ten noorden van Amsterdam, dat in de jaren ‘60 bekend stond om de vele poeliersbedrijven die er waren gevestigd. Van Meel werd al jong gegrepen door het ambacht en leerde alles over van kippen en wat daarbij komt kijken. Ook ging hij graag mee op jacht in de polder. Hij opende op twintigjarige leeftijd een eigen poelierswinkel met producten van hoge kwaliteit. De kwaliteit en smaak van het wild en gevogelte van Pieter van Meel werd al snel opgemerkt bij topkoks. In 1984 opende Pieter van Meel een nieuwe onderneming en ontwikkelde zich tot een zeer gewaardeerde grossier voor de horeca. Het bedrijf is nu in handen van de zoons van Pieter van Meel.

Thomas en Jeffrey van Pieter van Meel vertellen je alles over gevogelte en geven een demonstratie hoe je pluimvee het best kan plukken. Daarna kan je zelf de mouwen opstropen en aan de slag gaan met een Roodpoot Patrijs. De Roodpoot Patrijs komt uit Zuid-West Engeland, waar ze gedurende het jachtseizoen van 1 september tot en met 15 februari bejaagd wordt.Deze vogel heeft een milde toegankelijke wildsmaak die de aftrap van het wildseizoen en de nazomer combineert.

Met liefde gefokt, met respect geslacht en met uiterste zorgvuldigheid ‘panklaar’ gemaakt. Hoe gaat dit precies te werk bij Pieter van Meel? Stel al je vragen over vogels gedurdende deze één uur durende workshop aan de professionals uit Amsterdam. Je zult het einde van de workshop 2 vers geplukte patrijzen mee naar huis krijgen.

Schrijf je hier in voor de workshop wild plukken met Pieter van Meel

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. Bestel zo snel mogelijk uw kaarten voor deze workshop!

LET OP: U kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 24 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
Koffieproeverij met Stooker Roasting Company

De mannen van Stooker leven voor mooie koffies. De koffies waarvan de smaak echt het verschil maakt. Ze willen jou de diversiteit en uitgesproken smaken die koffiebonen in zich hebben laten ervaren in je kopje. We willen jou de kop koffie laten drinken die je nooit eerder proefde! Een groene koffieboon herbergt een heel scala aan smaken. Ze kunnen bijvoorbeeld chocoladetonen bevatten, een zoete fruitsmaak hebben of friszuur zijn. Het is het doel van Stooker om jullie die smaakkenmerken te laten proeven.

Koffie is een vrucht! In de workshops van Stooker wordt u met uw gedachte meegenomen naar de koffieplantages. U komt meer te weten over de plant en koffiebonen, waar komen ze nu vandaan? Daarnaast wordt er antwoord gegeven op de vraag: wat is er allemaal van invloed op de smaak van ons kopje koffie? Natuurlijk kunt u ook zelf aan de slag, u leert via de officiële manier, cupping, koffie proeven en zult het verschil gaan ontdekken tussen een diversiteit aan koffie.

Schrijf je hier in voor de koffieproeverij met Stooker Roasting

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. Bestel zo snel mogelijk uw kaarten voor deze workshop! 

LET OP: U kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 24 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

Lindenhoff fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
WIJNPROEVEN MET DE GOUDEN TON

We hebben iets bijzonders voor je. Je kan nu inspiratie opdoen bij een van de beste wijnleveranciers. Alle verschillende soorten eetbare bloemen in Kas nr. 1 zijn geplukt en er is ruimte gemaakt voor een heus wijnlokaal. De Gouden ton deelt graag hun kennis over verschillende onderwerpen!

Wijnkoperij De Gouden Ton staat synoniem voor specialisten met een passie voor wijn. Echte kwaliteitswinkels gekenmerkt door een eigen gezicht en identiteit. Het assortiment staat centraal, bestaand uit hoogwaardige wijnen; puur, eerlijk en herkenbaar. De producenten waar ze inkopen werken veelal met respect voor de natuur of zijn biologisch/biologisch dynamisch gecertificeerd.

13.00-13.45 uur –  Hoe wordt ik een wijnkenner in 45 minuten?
16.00-16.45 uur – Opwindend Beaujolais
19.00-19.45 uur – Vin Naturel

Hoe wordt ik een wijnkenner in 45 minuten?
Wijnkoperij De Gouden Ton vertelt in deze wijnworkshop alle essentiële informatie die je moet weten als echte wijnkenner. In vogelvlucht worden alle basics over wijn behandeld. Natuurlijk wordt deze theorie uitgebreid met een aantal smakelijke voorbeelden.

Opwindend Beaujolais
Volledig onterecht heeft deze prachtige wijnstreek een slechte naam gekregen. Door slechte weersomstandigheden zoals regen, rot en vorst kende de streek wat mindere jaren. In deze wijnproeverij wordt de naam gezuiverd. Kom een aantal heerlijk Bojo’s proeven van jonge getalenteerde wijnboeren.

Vin Naturel
Er is veel om te doen: Vin Naturel. Ook Amsterdam is er vol van. Deze wijnen worden gemaakt zonder chemische toevoeging en zonder gebruik van sulfiet. Pure wijnen van biologische wijnboeren. Maar wat is nu eigenlijk precies “vin naturel’? Dat kan je komen ontdekken en proeven in deze proeverij.

Schrijf je hier in voor 1 van de proeverijen van De Gouden Ton

LET OP: de tijdstippen hebben verschillende thema’s. Tijdstippen zijn hetzelfde voor zowel zaterdag als zondag. U kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 24 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

WIJNPROEVEN MET RANK WIJNEN

Rank staat met hun wijnen voor u klaar op Lindenhoff Fine Food Farm. Ze geven op twee verschillende momenten wijnproeverijen in hun wijnkelder.

In 1989 is Ben te Voortwis begonnen met het importeren van wijnen onder de vlag van Lindenhoff. Vanaf 2011 hebben Albert en Jantiene te Voortwis de zoektocht naar natuurlijke wijnen voortgezet en zijn ze gegroeid tot de wijn groothandel die het nu is. De wijnen die Rank importeert zijn gemaakt van druiven die op een zo natuurlijk mogelijke manier verbouwd en verwerkt zijn. Ze werken zonder toevoegingen als aroma’s, zoetstof en zwavel. Voor een goede wijn, is het belangrijk dat de wijnboer een duidelijke visie heeft.

14.00-14.45 uur –  Wijn-spijs combinaties
17.00-17.45 uur – Blind proeven

Wijn-spijs combinaties
Bij Rank houden ze van genieten van wijn en daarom organiseren we graag een wijnproeverijen. Wijnproeverijen zijn een goede manier om nieuwe wijnen te ontdekken en daarmee mooie wijn-spijs combinaties. En de beste wijnen zijn nog beter als je ze deelt met anderen. Het combineren met mooie producten van Lindenhoff boerderij, zoals rauwmelkse kazen en charcuterie brengt de wijn nog meer tot leven. Tijdens de wijnproeverijen van Rank ligt de nadruk op genieten en inspiratie opdoen. De wijnselectie tijdens de open proeverijen zijn een combinatie van bekendere klassiekers en verrassende nieuwe smaken.

Blind proeven
De blindproeverij is bedoelt voor de avontuurlijke wijnproever die er van kan genieten om verrast te worden door bekende en totaal onbekende wijnen. Kom ontdekken hoe de kleur onbewust een grote rol speelt in de smaakbeleving, evenals het etiket en de herkomst. Deze elementen maken je bevooroordeeld over de smaak en kwaliteit van de wijn.


Schrijf je hier in voor 1 van de proeverijen van Rank Wijn

LET OP: de tijdstippen hebben verschillende thema’s. Tijdstippen zijn hetzelfde voor zowel zaterdag als zondag. U kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 23 of 24 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
Lindenhoff Fine Food Farm
WIJNPROEVEN ANFORS IMPORTEUR VAN KWALITEITSWIJN

Kom je verdiepen in de mooie wijnen van de heren van Anfors. Alle verschillende soorten eetbare bloemen in Kas nr. 1 zijn geplukt en er is ruimte gemaakt voor een heus wijnlokaal. Anfors vertelt graag meer!

Hans Bijvoets had al een lange tijd de droom om wijnimporteur te worden. Hij voelt zich aangetrokken tot Mediterraanse landen, waar wijn, gastronomie en genieten aandachtig verweven zijn met het dagelijkse leven. Bij Anfors verkopen ze flessen met karakter en jij kunt in 3 verschillende proeverij meer leren!

12.00-12.45 uur – Ximénez-Spínola proeverij
15.00-15.45 uur – Vulkaanwijnen uit Italië
18.00-18.45 uur – Het nieuwe Spanje

Ximénez-Spínola proeverij
Samen met de producent geeft Anfors tijdens een aantal workshops een proeverij Ximénez-Spínola, bekend van de wijnen Exceptional Harvest, Old Harvest and Fermatición Lenta. De zeer oude stokken pedro-ximénez van Ximénez-Spínola groeien in beroemde wijngaarden met sterk kalkhoudende, witte albarizabodems. Dit verklaart het unieke karakter van de wijnen en brandy van Ximénez-Spínola. Bodegas Ximénez-Spínola werd opgericht in 1752, en het bedrijf is nog steeds in handen van dezelfde familie. De huidige eigenaar, José Antonio maakt in plaats van sherry er ook onversterkte wijn van. In de proeverij krijgt u verschillende Ximenez-Spínola wijnen proeven en vertellen José Anonio en Hans er graag meer over.

Vulkaanwijnen uit Italië
Hans Bijvoets vertelt graag over de prachtige vulkaanwijnen die in Italië geproduceerd worden. Met de Italiaanse eenwording in 1861 werd een lappendeken van kleine, verdeelde staten en regio’s tot een geheel gemaakt. Dat deze contrasten na meer dan 150 jaar nog steeds actueel zijn blijkt uit de binnenlandse diversiteit aan dialecten, gerechten, meningen en vooral wijnen. Met name vulkanische bodems geven extra spanning aan wijnen. Dat laat Hans u graag proeven. Hij neemt wijnen mee uit vulkanische gebieden waar de vulkaan niet meer zichtbaar is maar wel te proeven of gebieden waar de vulkanische dreiging na decennialange stilte ineens heel groot is.

Het nieuwe Spanje
Het bruist en bubbelt in wijnland Spanje. En niet alleen omdat er zoveel cava gemaakt wordt. Spaanse wijn is sinds eind vorige eeuw flink aan het veranderen, zonder dat overigens de traditie volledig overboord gegooid wordt. Het is nog steeds het land van Rioja Gran Reserva en zilte, beendroge sherry. Maar Spanje is heel divers en dat zie je steeds meer terug in de wijnen. Jonge wijnmakers op die willen werken met echt Spaanse druiven uit bijzondere wijngaarden, zodat de wijnen die ze maken hun herkomst weerspiegelen. Kom het nieuwe Spanje ontdekken met Marcel van Twist.

Schrijf je hier in voor 1 van de proeverijen van Anfors

LET OP: de tijdstippen hebben verschillende thema’s. Tijdstippen zijn hetzelfde voor zowel zaterdag als zondag. kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 23 of 24 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

Er is zoveel te doen tijden de Lindenhoff Fine Farm Food – maar wat je ook zeker niet mag missen zijn de mini-colleges in de Open Tuin. Naast de verschillende workshops die het weekend van 23 en 24 september op het terrein van Lindenhoff worden aangeboden – vertellen verschillende leveranciers jullie ook graag meer over hun vak en vakmanschap. In een informele – neem plaats op de hooibalen opstelling leren jullie meer of olijfolie, chocolade, honing en het varken! Nieuwsgierig naar de colleges? Proef hieronder alvast de thema’s! Voor zowel de zaterdag als de zondag hebben we een leuk mini-college programma – waarbij er bij elk college 50 mensen kunnen deelnemen. Wil je komen luisteren kom dan naar de ingang van de Open Tuin. Een mini-college duurt 30 minuten en de entree is gratis. Bekijk hieronder de programmering van de mini-colleges en leer meer over de boeren en producenten onder de programmering!

PROGRAMMA MINI-COLLEGES

Zaterdag 23 September
11.30-12.00 uur: Honinghuis de Smit
12.30-13.00 uur: Liquido d’Oro
13.30-14.00 uur: Dikhoeve
14.30-15.00 uur: Dirco & Joëlle
15.30-16.00 uur: Waldo
16.30-17.00 uur: De Pasteibakkerij
17.30-18.00 uur: Big Green Egg

Locatie: De Geheime Tuin
Honing: zoveel oogsten, zoveel smaken
Het vloeibare goud
Diversiteit in kaas verklaard
Het reilen en zeilen op de boerderij van Lindenhoff
Liefde voor chocolade
Alles van het varken is lekker
Demo van chef Gertjan van Dijk

Zondag 24 September
11.30-12.00 uur: Honinghuis de Smit
12.30-13.00 uur: San Mauro
13.30-14.00 uur: Dikhoeve
14.30-15.00 uur: Dirco & Joëlle
15.30-16.00 uur: Waldo
16.30-17.00 uur: De Pasteibakkerij
17.30-18.00 uur: Big Green Egg

Locatie: De Geheime Tuin
Honing: zoveel oogsten, zoveel smaken
Olijfolie en meer
Diversiteit in kaas verklaard
Het reilen en zeilen op de boerderij van Lindenhoff
Liefde voor chocolade
Alles van het varken is lekker
Demo van chef Gertjan van Dijk

HONINGHUIS DE SMIT
Het doel van Honighuis de Smit is de natuurlijke smakenrijkdom bij de honingliefhebber te brengen. Elke honing smaakt anders. Hoe komt dat? Wat is de rol van de bijen? Wat moeten de imker en de verpakker doen en laten? Welke smaken zijn er? Wat zorgt voor de smaak? Waarom smaakt de ene honing zoeter dan de andere? Honing is een product met een heel breed smakenpalet. Dat onstaat uit de variatie in planten en bomen in het gebied waar de bijen nectar halen, het wisselende verloop van de seizoenen en uit de voorkeuren van de bijen. Honingdeskundige en imker Denhard de Smit neemt u in mee in de wondere wereld van honing.  En… laat u zelf de verschillen proeven.
Zaterdag en Zondag 11.30-12.00 uur.

Lindenhoff Fine Food Farm

LIQUIDO d’ORO
Olijven – daar houden ze bij Liquido d’Oro van! En van de bomen ook. Want zij weten dat de beste bomen ook de beste olijven geven. En daar maken zij de lekkerste olijfolie van. De olijfolie van Liquido d’Oro is 100% natuurlijk en gemaakt door boeren die met kennis, plezier en respect voor Moeder Natuur hun producten maken. In dit college vertelt Liquido d’Oro jullie graag meer over de passie van de Italiaanse olijfboeren. Zij praten constant over Liquido D’oro als ze het over de olie hebben; Het vloeibare goud. Niet omdat ze er rijk van worden, maar omdat ze zo trots zijn op hun ambachtelijk product!
Zaterdag 12.30-13.00 uur

Lindenhoff Fine Food Farm

SAN MAURO
De San Mauro olijven van de Proprietà di Doorten komen uit de Sabijnse heuvels nabij Rome, geroemd om de kwaliteit van zijn olijfolie vanwege een gunstig klimaat en bodemgesteldheid. San Mauro is gemaakt op basis van de oude Romeinse tradities. De olijven worden tussen half oktober en half november geplukt en binnen 24 uur na de oogst koud geperst. Alie Doorten verteld je meer over de kwaliteit en smaak van olijfolie en aceto balsamico. Wat maakt een olijfolie nou goed en lekker? En is er een olie en balsamico proeverij om de kennis meteen te proeven!
Zondag 12.30-13.00 uur

DIKHOEVE
Kaasmaker Michaël van Dikhoeve neemt jullie mee in zijn verhaal waar de enorme diversiteit in soorten kaas vandaan komt, terwijl de basisprocessen voor het kaasmaken eigenlijk steeds hetzelfde zijn. Kaas maken is in essentie het conserveren of langer houdbaar maken van melk. Tijdens deze mini college worden de handen ook uit de mouwen gestoken en gaan jullie melk verzuren en stremmen.  Met behulp van verzuren en stremmen kan de vaste stof uit de melk worden gehaald en ontstaat er kaas. De verschillende manieren waarop de melk verzuurd of gestemd wordt, is van belang bij de keuze welke kaas er gemaakt gaat worden. Lactische kazen zoals bijvoorbeeld Crottin of Sainte-Maure, zachte kazen zoals bijvoorbeeld Camembert en Munster en (half) harde kazen zoals Gouda en Comté passeren de revue en worden verklaard.
Zaterdag en Zondag 13.30-14.00 uur

DIRCO EN JOËLLE
Dirco en Joëlle te Voortwis runnen sinds 2011 de boerderij van Lindenhoff. De boerderij werd opgezet door Ben te Voortwis, die het stokje heeft overgedragen aan zoon en schoondochter. Zij wonen en werken met hun vier kinderen op de boerderij. Elke dag zorgen zij met veel liefde voor de runderen, varkens en schapen, die op 75 hectare grasland rondlopen in het pittoreske Baambrugge. Dat de dieren de ruimte krijgen om te grazen en te lopen, gezonde voeding tot zich nemen en op natuurlijke wijze groeien, proef je terug in het pure, smaakvolle vlees. Zo heeft het tweetal het Baambrugs big – een unieke kruising van een aantal rassen – zelf ontwikkeld. Denk verder aan rundvlees van rustieke Franse Gasconne bergrunderen en mals lamsvlees van de Kamper lam. Dirco en Joëlle vertellen dit college graag meer over het reilen en zeilen op de boerderij.
Zaterdag en Zondag 14.30-15.00 uur

PATISSIER WALDO
Patissier Waldo heeft heel veel liefde voor chocolade. Hij maakt originele chocolade en patisserie creaties met eigen recepturen. Alle producten zijn handgemaakt met de nodige aandacht uit liefde voor het vak en verrassend dankzij de combinaties in smaak en textuur. Door jarenlange ervaring, veel experimenteren en een goede opleiding heeft WALDO een eigen stijl ontwikkeld die in elk product terug is te zien. Tijdens de mini-college ontdekken jullie samen met patissier Waldo het verhaal achter “echte chocolade”. Ervaar de extremen in chocolade middels een proeverij. Kom langs bij het mini college en proef, ruik en geniet!
Zaterdag en Zondag 15.30-16.00 uur

DE PASTEIBAKKERIJ
De Fransen zeggen, dans le cochon tout est bon! = van het varken is alles lekker! Frankrijk, en Italië, en België, en Duitsland (en alle Oost-Europese landen, om niet te vergeten), hebben een aanwezige traditie en het respect om ALLES van het varken tot kostelijke producten te maken. En alleen zó kun je onze varkens het véél betere leven geven dat ze verdienen, vindt Diny Schouten, die sinds 2004 alle ‘mindere’ delen van het varken – de organen, snuit, bloed, tong, lever en poten – tot heerlijke ‘charcuterie’ verwerkt. We gaan in discussie:  Waarom is een ’saignante’, dus bloederige, biefstuk enger dan bloedworst? En natuurlijk is er ook genoeg te proeven!
Zaterdag en Zondag 16.30-17.00 uur

Lindenhoff Fine Food Farm

BIG GREEN EGG
Big Green Egg’s demonstratie kok Gertjan van Dijk vertelt jullie alles over de Big Green Egg, wat maakt de EGG uniek en hoe werkt hij precies? Gertjan laat zien welke verschillende technieken je kunt toepassen op de Big Green Egg en gaat gedurende de dag diverse stukken vlees langzaam garen om jullie uiteindelijk de fantastische smaak van de Big Green Egg te laten proeven tijdens de mini-colleg’s.  Het vlees zal bereidt worden op de Cast Iron Grid (het gietijzeren rooster) waarbij Gertjan zal toelichten wat bijzonder is aan deze manier van grillen en bij welk ingrediënt welke materiaal het beste kunt gebruiken.
Zaterdag en Zondag 17.30-18.00 uur

Lindenhoff Fine Food Farm

SCHEMA

Laat je inspireren door onze professionals;

Inschrijving is alleen mogelijk met geldig toegangsticket

12:00
EVENT 1

Nunc risus est nulla morbi, egestas lobortis dui maecenas lacinia qui adipiscing, eget purus morbi, pellentesque ipsum tortor ipsum. Tincidunt elit magnis nulla facilisis. Dolor sagittis maecenas. Sapien nunc amet ultrices, dolores sit ipsum velit purus aliquet, massa fringilla leo orci.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Maecenas nulla, proin amet nec at dolor phasellus, aliquam leo et nunc. Turpis orci velit, nullam fusce integer tortor, amet aliquam dolor a risus ipsum pellentesque. Natoque feugiat arcu enim, purus ornare at, elit lacus, eget ante vivamus, odio ut et dolor sollicitudin. Gravida vehicula dignissim, tincidunt et eget et duis ac dolor.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type.

Vestibulum id lobortis erat eu amet donec lorem erat nascetur lacus vel. Nulla non tincidunt malesuada lacinia sapien. Ut mattis pede. Tortor vehicula ullamcorper. Libero tellus blandit sit tempor lorem. Cursus aliquet fusce duis rutrum aliquet dignissim nisl tristique. Praesent at morbi. Donec egestas convallis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Maecenas tellus parturient. Faucibus enim erat parturient suscipit feugiat luctus elementum enim. Esse vitae orci. Fermentum sed nonummy velit ad lorem urna purus aliquet libero adipiscing dui elit rhoncus justo. Faucibus dis quam. Integer curabitur faucibus. Nonummy morbi vivamus lacus etiam potenti. Integer odio et.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Proin dolor sit. Ut amet sit. Vestibulum iaculis vivamus. Auctor in dictum vel curabitur suspendisse molestiae duis proin vitae sit donec. Vivamus integer rhoncus libero a quaerat habitasse donec non natoque lacus turpis. Nihil dolor pede. Vel sit elit. Purus porttitor magna praesent iaculis vivamus.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Amet semper enim. Est venenatis nec. Posuere ligula urna. Elementum bibendum ut. Curabitur ullamcorper magnis ac suscipit ac qui sed eget nunc quam eu urna vehicula nullam. Aenean magna mollis. Morbi fermentum risus. Quis nibh id fusce arcu arcu eget eros sed malesuada ultrices consequatur.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Gravida erat in. Metus turpis habitasse. Diam conubia quam. Dapibus vehicula vulputate sodales amet etiam felis et non. Ipsum et nibh tincidunt repudiandae et ac integer egestas. Quis leo sem. Maecenas tincidunt sed consectetuer vivamus risus. Nulla in suscipit magna at nec sapien in ipsum.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Gravida erat in. Metus turpis habitasse. Diam conubia quam. Dapibus vehicula vulputate sodales amet etiam felis et non. Ipsum et nibh tincidunt repudiandae et ac integer egestas. Quis leo sem. Maecenas tincidunt sed consectetuer vivamus risus. Nulla in suscipit magna at nec sapien in ipsum.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Gravida erat in. Metus turpis habitasse. Diam conubia quam. Dapibus vehicula vulputate sodales amet etiam felis et non. Ipsum et nibh tincidunt repudiandae et ac integer egestas. Quis leo sem. Maecenas tincidunt sed consectetuer vivamus risus. Nulla in suscipit magna at nec sapien in ipsum.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Gravida erat in. Metus turpis habitasse. Diam conubia quam. Dapibus vehicula vulputate sodales amet etiam felis et non. Ipsum et nibh tincidunt repudiandae et ac integer egestas. Quis leo sem. Maecenas tincidunt sed consectetuer vivamus risus. Nulla in suscipit magna at nec sapien in ipsum.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Gravida erat in. Metus turpis habitasse. Diam conubia quam. Dapibus vehicula vulputate sodales amet etiam felis et non. Ipsum et nibh tincidunt repudiandae et ac integer egestas. Quis leo sem. Maecenas tincidunt sed consectetuer vivamus risus. Nulla in suscipit magna at nec sapien in ipsum.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Gravida erat in. Metus turpis habitasse. Diam conubia quam. Dapibus vehicula vulputate sodales amet etiam felis et non. Ipsum et nibh tincidunt repudiandae et ac integer egestas. Quis leo sem. Maecenas tincidunt sed consectetuer vivamus risus. Nulla in suscipit magna at nec sapien in ipsum.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1
[NAAM LEIDINGGEVENDE]
[NAAM LEIDINGGEVENDE]
[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Laborum turpis suspendisse. Luctus cursus libero odio risus duis magna donec quam diam quis integer. Sed consectetuer tincidunt. Mauris ut quis. Orci pharetra mi. Integer quis ornare ante vestibulum suspendisse. Risus fringilla dolor senectus quam tortor. Ipsum nam praesent wisi fermentum risus lacus feugiat praesent.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Eget mauris at. Dictum quis sem. Suscipit etiam facilisis interdum sed lobortis nulla penatibus pharetra. Potenti adipiscing leo. Erat arcu mi libero justo turpis. Rhoncus tellus venenatis sunt taciti enim sed aliquam cursus elementum magna sed. Erat vel eros. Sollicitudin nulla aliquam mauris consectetuer vivamus.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Lorem sed lectus. Vestibulum a curae. Praesentium mollis ultrices nullam id sit ligula semper pede enim in sollicitudin. A odio aliquam mauris volutpat nullam. Posuere mauris luctus urna suscipit orci ut vel ornare. Adipiscing ut wisi sapien at pede. Vestibulum proin et. Sem dolores feugiat.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Lorem sed lectus. Vestibulum a curae. Praesentium mollis ultrices nullam id sit ligula semper pede enim in sollicitudin. A odio aliquam mauris volutpat nullam. Posuere mauris luctus urna suscipit orci ut vel ornare. Adipiscing ut wisi sapien at pede. Vestibulum proin et. Sem dolores feugiat.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Ac habitasse elit. Nunc condimentum pede. Ipsum quam vel. Ratione eleifend at mauris velit proin blanditiis sit vitae erat eget morbi habitasse est at bibendum dignissim eget maecenas sit placerat eget amet viverra. Duis tincidunt platea. Pretium ac in. Non quis quis. Porta pede egestas.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tempus a vel faucibus eleifend amet. Imperdiet amet vel pellentesque diam nisl ut quis amet. Libero imperdiet hymenaeos ut quod at consectetuer vel in. Tincidunt nulla turpis faucibus nulla etiam lorem et scelerisque. Pellentesque urna integer. Ut morbi sollicitudin. Sapien vel in. Porta vulputate et.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Tristique nec tincidunt. Vitae mollis mi. Congue vel diam purus velit aliquet. Est donec a. Aenean pede interdum lacinia imperdiet arcu ac tempus ut corporis elit est. Dolor pellentesque vivamus. Ut tincidunt velit dictum scelerisque cursus at lacus vitae. Sit dignissim vel sapien netus dui.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]
12:00
EVENT 1

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

Tellus tellus vel mauris donec venenatis. Nulla vestibulum leo. Maecenas tortor tincidunt. Nibh arcu consectetuer. Lectus vestibulum ac pede leo nec pretium egestas ipsum. Non eget ac. Est arcu ut ac nec accumsan. Quam eros porta nec nunc praesent ut rerum et fusce eget facilisis.

[NAAM LEIDINGGEVENDE]

TICKETS

Bestel hier je toegangskaart

  • 23 & 24 september (het is OF mensen kopen 1 kaart voor 1 dag).
  • Inclusief voucher voor Special Farmhouse Ale van de Prael
  • Kinderen tot 12 jaar zijn gratis!
  • Tickets online bestellen
€12,50
TICKETS
  • 25 september
  • Bestel je tickets hier of aan de deur
  • Alleen professionals!
  • Tickets worden bij de ingang gecontroleerd
ALLEEN
PROFS